Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας, στην  τακτική του  συνεδρίαση  που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (24/02/2021) και κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση  ψηφίσματος σύμφωνα με το οποίο:

  1. 1.      Ζητά το σεβασμό και την προστασία των επαγγελματιών και των δημοτών λόγω των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων COVID-19 που επιβλήθηκαν στο Δήμο καθώς τα όσα λέγονται, γράφονται και ακούγονται για τον αριθμό των κρουσμάτων δε συνάδουν με τα επίσημα στοιχεία που αποστέλλονται εβδομαδιαία από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
  2. 2.      Ζητά την πλήρη χαρτογράφηση των κρουσμάτων και την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του Δήμου προκειμένου και εκείνος με τις αρμόδιες υπηρεσίες να στρέψει την προσοχή του στις περιοχές που εντοπίζεται το πρόβλημα προκειμένου να συμβάλει στην αποφυγή της διασποράς.
  3. 3.      Ζητά την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά  με το αναγκαίο ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με την υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του, να ενταχθεί στο δίκτυο των εμβολιαστικών κέντρων και να μπορεί να εξυπηρετεί περιστατικά  COVID βραχείας νοσηλείας.
  4. 4.      Ζητά τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στις έδρες των πέντε(5) Δημοτικών Ενοτήτων  του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Ο Δήμος Ζίτσας και οι πολίτες του ένα χρόνο τώρα συμμετέχουν έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας COVID -19 εφαρμόζοντας ρητά τις συστάσεις και τα μέτρα  που ανακοινώνονται. Εκτιμούμε πως η στιγμή που ο εφιάλτης της πανδημίας θα τελειώσει, πλησιάζει αρκεί όλοι μας να εφαρμόσουμε τη ρήση του Ιπποκράτη «κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».

Καλούμε λοιπόν όλους σε εγρήγορση και επαγρύπνηση. Με την ατομική μας ευθύνη ας συμβάλουμε όλοι στη συλλογική προσπάθεια για να βγούμε όσο γίνεται πιο σύντομα από τη σκοτεινό τούνελ της πανδημίας. Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. 

 

Αναρτήθηκε στις 25 Φεβρουάριος 2021

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα