Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δηλώσεις του Δημάρχου Ζίτσας για την παράταση στη διαβούλευση για τις Ε.Π.Μ. για τις περιοχές “Natura 2000”

Δηλώσεις του Δημάρχου Ζίτσας για την παράταση στη διαβούλευση για τις  Ε.Π.Μ. για τις περιοχές “Natura 2000”

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά να παρατείνει για άλλους δύο μήνες (έως 30 Απριλίου) την περίοδο διαβούλευσης για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (ΕΜΠ) που αφορούν στις προστατευόμενες περιοχές “Natura 2000” λίμνης Παμβώτιδας και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, εκφράζει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Ειδικότερα, σε γραπτή δήλωσή του ο Δήμαρχος αναφέρει: «Ευχαριστούμε πολύ τον Υφυπουργό που αφουγκράστηκε τα αιτήματα της τοπικής Αυτοδιοίκησης και παρατείνει το χρόνο διαβούλευσης. Με επιστολή που του είχα αποστείλει στις αρχές Φεβρουαρίου, εκφράζοντας και τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχα αιτηθεί την παράταση καθώς τα στενά χρονικά περιθώρια που ίσχυαν έως τώρα δυσχέραιναν τις διαδικασίες για πληρέστερη ενημέρωση όλων.  Να σημειωθεί πως η περιοχή μας έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος αφού συνυπάρχουν προστατευόμενες περιοχές (ποταμός Καλαμάς), περιοχές που χρήζουν προστασίας (καταβόθρες και πηγές) αλλά και σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες (ΒΙ.ΠΕ., Πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, Λατομικές ζώνες) που θίγονται επηρεάζοντας έτσι, όχι μόνο την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία.

Με την παράταση που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός δίνεται πλέον η δυνατότητα σε όλους τους φορείς και ενδιαφερόμενους να καταθέσουν προτάσεις, σκέψεις, προβληματισμούς, ενστάσεις έτσι ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές και βιώσιμες λύσεις».

ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΕ

Με αφορμή την ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει το ΤΕΕ Τμήμα Ηπείρου για την ερευνητική γεώτρηση για το φυσικό αέριο ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, συγχαίρει τη διοικούσα επιτροπή για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία καθώς όπως επισημαίνει «δίνει έτσι τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν από τους καθ’ ύλην αρμόδιους» και καλεί πολίτες και φορείς να συμμετέχουν στην ημερίδα που πραγματοποιείται την Τρίτη (28/02/2023) στο ξενοδοχείο “Du Lac”. 

Αναρτήθηκε στις 23 Φεβρουάριος 2023

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα