Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Πλήθος κόσμου στη μαθητική παρέλαση του Δήμου Ζίτσας για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου

Πλήθος κόσμου στη μαθητική παρέλαση του Δήμου Ζίτσας για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου

Με τη μαθητική παρέλαση που οργανώθηκε για πρώτη φορά στην έδρα του Δήμου, την Ελεούσα, κορυφώθηκαν φέτος οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου  της 25ης Μαρτίου 1821, στο Δήμο Ζίτσας.

 Με υπερηφάνεια μαθήτριες και μαθητές παιδικών σταθμών, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, των Λυκείων καθώς και  παιδικών τμημάτων χορευτικών Συλλόγων του Δήμου παρέλασαν, τιμώντας τους ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Η νεολαία του Δήμου Ζίτσας απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου,  εκπροσώπων των τοπικών συμβουλίων, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, και χιλιάδων κόσμου που πλημύρισαν το χώρο της παρέλασης.

«Για πρώτη φορά φέτος είχαμε την ευκαιρία να καμαρώσουμε τη νεολαία μας στην έδρα του Δήμου να παρελαύνει με λεβεντιά και υπερηφάνεια, τιμώντας τους ήρωες της Εθνικής μας Επανάστασης, το νόημα και τα ιδανικά που εκπέμπει διαχρονικά η θυσία τους» ανέφερε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος μετά τη λήξη της παρέλασης ευχαριστώντας τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και όλους τους συντελεστές καθώς όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να παρουσιάσουν ένα άψογο  αποτέλεσμα και να μας κάνουν όλους υπερήφανους. Χρόνια πολλά σε όλους και πάντα ελεύθεροι ».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, ανήμερα  της Εθνικής Επετείου, με τη Δοξολογία στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ελεούσα. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο, τον εκπρόσωπο της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας αντισυνταγματάρχη Ιωάννη Παπαγεωργίου, τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων Κώστα Γεωργίου, τον Εκπρόσωπο της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου Αντιπύραρχο Σωτήριο Λύχνο, τον Πρόεδρο της κοινότητας Ελεούσας  Λάμπρο  Γκούντα,  τον επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» Βασίλη Γαρδίκο, τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης Δημοσθένη Πανταζή  καθώς και εκπρόσωπους τοπικών συλλόγων, φορέων , αθλητικών σωματείων και οργανώσεων κομμάτων.

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Πλήθος κόσμου στη μαθητική παρέλαση του Δήμου Ζίτσας για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου
Αναρτήθηκε στις 27 Μάρτιος 2023

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα