Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

«Έξυπνα» υδρόμετρα και τηλεμετρία στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Ζίτσας

«Έξυπνα» υδρόμετρα και τηλεμετρία στο δίκτυο ύδρευσης του  Δήμου  Ζίτσας

«Ένα μεγάλο έργο που εκσυγχρονίζει τις υποδομές ύδρευσης, διασφαλίζει την άριστη ποιότητα του νερού,  ελαχιστοποιεί τις βλάβες και τις διαρροές καθιστώντας έτσι πρωτοπόρο στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών το Δήμο παίρνει σάρκα και οστά» αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος  με αφορμή την υπογραφή  των συμβάσεων για την υλοποίηση του έργου εγκατάστασης «έξυπνων» υδρόμετρων  και συστήματος τηλεμετρίας.

Πρόκειται για το έργο: «Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Ζίτσας»  ο  προϋπολογισμός του οποίου αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο χωρίζεται σε δύο υποέργα:

  • Το πρώτο αφορά στην «Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Συστήματος Τηλεελέγχου και Τηλεχειρισμού Ανίχνευσης Διαρροών του Δικτύου Ύδρευσης» προϋπολογισμού 3.163.091,20€, και
  • Το δεύτερο  στην «Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Ολοκληρωμένου Ασύρματου Ψηφιακού Συστήματος Παρακολούθησης & Ελέγχου της Κατανάλωσης του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου προϋπολογισμού 1.782.229,68 €.

Με την υλοποίησή του εν λόγω έργου μεταξύ άλλων, επιτυγχάνεται σημαντική μείωση στις απώλειες νερού και  το κόστος εργασιών ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούνται ενέργεια και υδάτινοι πόροι. Επίσης, αναβαθμίζονται ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές, αφού καθίστανται  αξιόπιστες και έγκυρες οι μετρήσεις κατανάλωσης νερού.

 

 

Αναρτήθηκε στις 15 Σεπτέμβριος 2023

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα