Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθίας κ. Σεραπίωνα στο Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο

Επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθίας  κ. Σεραπίωνα  στο Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Ζίτσας στην Ελεούσα πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίων.

Το νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, το μεσημέρι της Τετάρτης (13/12/2023). Η συνάντηση, ήταν η πρώτη μετά την ενθρόνιση του Μητροπολίτη και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν τη διάθεση για αμοιβαία συνεργασία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Να σημειωθεί πως ενορίες Κοινοτήτων του Δήμου Ζίτσας, όπως της Βροσίνας, της Βερενίκης, της Βρυσούλας, της Γρανίτσας, της Δοβλάς, του Ζαλόγγου του Πολύδωρου, του Ριζού, υπάγονται στη Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.

Σε μια συμβολική κίνηση ο Δήμαρχος πρόσφερε στο Μητροπολίτη εκδόσεις με βυζαντινά μνημεία και ναούς του Δήμου Ζίτσας και του ευχήθηκε υγεία, δύναμη και μακροημέρευση στη νέα αποστολή του. “ Με τη διακονία σας να γιγαντώσετε το έργο της Μητρόπολης προς όφελος όλων των πιστών”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος. Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος αντιδώρισε στο Δήμαρχο την εικόνα της Παναγίας Τρυπητής και καλάθι με τοπικά προϊόντα και αντάλλαξαν ευχές ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

 

Αναρτήθηκε στις 13 Δεκέμβριος 2023

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα