Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Το περίπτερο - εκθετήριο στην Ζίτσα φωτίστηκε μπλε για τον αυτισμό

Το περίπτερο - εκθετήριο στην Ζίτσα φωτίστηκε μπλε για τον αυτισμό

Με το μπλε χρώμα του Αυτισμού, φωταγωγήθηκε το περίπτερο - εκθετήριο οίνου στην Κοινότητα Ζίτσας το βράδυ της Τρίτης 2 Απριλίου 2024, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007 και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

 Ο Δήμος Ζίτσας, με δεδομένο ότι στην Κοινότητα Ζίτσας από το 2001 λειτουργεί η στέγη αυτιστικών Ατόμων «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ», τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στις δράσεις που οργανώνονται και έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για την πολύπλοκη αυτή διαταραχή και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων του φάσματος του αυτισμού  στην κοινωνία.

 Έτσι και φέτος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και του Οικοτροφείου Στέγης Αυτιστικών Ατόμων «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ»,  και φωταγώγησε με μπλε χρώμα το κτίριο του περιπτέρου-εκθετηρίου στη Ζίτσα.

Η αντιδήμαρχος  Χριστίνα Παπαδημητρίου, με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Ζίτσας  στον εορτασμό υπογράμμισε: «Θεωρούμε σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες καθώς μια αόρατη… αναπηρία την κάνουμε ορατή… με ότι αυτό συνεπάγεται για τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους. Για το λόγο αυτό ως Δήμος, ανταποκριθήκαμε και φέτος με ιδιαίτερη χαρά στην πρόσκληση των αρμόδιων φορέων για τον αυτισμό και συμμετείχαμε στις καθιερωμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης».

 

Αναρτήθηκε στις 03 Απρίλιος 2024

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα