Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Περισσότερα δρομολόγια και φθηνότερα εισιτήρια στις μετακινήσεις με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για όλους τους δημότες του εξασφαλίζει ο Δήμος Ζίτσας

Περισσότερα δρομολόγια και φθηνότερα εισιτήρια στις μετακινήσεις με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για όλους τους δημότες του εξασφαλίζει ο Δήμος Ζίτσας

Δωρεάν μετακινήσεις και φθηνότερα εισιτήρια για όλους τους δημότες του εξασφαλίζει ο Δήμος Ζίτσας με τη νέα σύμβαση που θα υπογράψει με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, δρομολογώντας νέα δεδομένα στον τομέα των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών.

«Εφαρμόζουμε κοινωνικές πολιτικές οι οποίες δημιουργούν φράγματα ανάσχεσης της ερημοποίησης των χωριών μας και ταυτόχρονα  ανακουφίζουν τους κατοίκους από το κόστος των μετακινήσεών τους», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Μετά και το «πράσινο φως» που έλαβε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας  η οποία ενέκρινε την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  ο Δήμος Ζίτσας προχωρά τις διαδικασίες για την υπογραφή της νέας σύμβασης  η οποία  καλύπτει το σύνολο των Τοπικών Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Μολοσσών, Ευρυμενών, Ζίτσας και Εκάλης και το μεγαλύτερο τμήμα των χωριών και οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Πασσαρώνος που δεν καλύπτεται από το Αστικό ΚΤΕΛ. Έτσι,  οι κάτοικοι των 57 κοινοτήτων και των 20 οικισμών του Δήμου Ζίτσας από τον επόμενο μήνα θα μετακινούνται με νέα  δρομολόγια και φθηνότερα εισιτήρια.

Τη διεύρυνση της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας, στον τομέα των επιδοτούμενων δρομολογίων προς όφελος των δημοτών είχαν συζητήσει σε συνάντηση εργασίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο,  ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Γρηγόρη Γκίκα.

Η επιδότηση δρομολογίων στα απομακρυσμένα χωριά και οικισμούς του Δήμου Ζίτσας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής από την αρχή της θητεία της. Έτσι στην προσπάθειά της να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες με κοινωνικό πρόσημο στους δημότες ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών, ενισχύει την πολιτική της επιδότησης των εισιτηρίων που ήδη εφαρμόζει  για τα δρομολόγια τόσο  του Υπεραστικού όσο και του Αστικού ΚΤΕΛ. «Χαράξαμε και νέα δρομολόγια καθώς διαπιστώσαμε όλα αυτά τα χρόνια που εφαρμόζουμε την πολιτική της επιδότησης των εισιτηρίων και των δωρεάν δρομολογίων τόσο με την αστική όσο και με την υπεραστική συγκοινωνία πως οι ανάγκες των δημοτών ειδικά των απομακρυσμένων περιοχών αυξάνονται διαρκώς για θέματα υγείας, ανεφοδιασμού και εξυπηρέτησης από τις διοικητικές υπηρεσίες. Είναι μια προσπάθεια να δώσουμε ζωή στα χωριά μας και να διευκολύνουμε τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Ζίτσας.   

  

Αναρτήθηκε στις 25 Ιούνιος 2024

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα