Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ανάκληση της υπ’ αριθ. 92/2011 Α.Δ.Σ. και ορισμός μελών Διαχειριστικών Επιτροπών Κληροδοτημάτων του Δήμου

Αρ. Απόφασης
170/2015

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανάκληση της υπ’ αριθ. 92/2011 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ορίστηκαν τα μέλη των Διαχειριστικών Επιτροπών των Κληροδοτημάτων του Δήμου.

Τα μέλη των Διαχειριστικών Επιτροπών σύμφωνα και με το με αρ. πρωτ. 4009 (75241/2010)/30-3-2011 έγγραφο του Υπουργείο Εσωτερικών ορίζονται από την Οικονομική Επιτροπή καθώς υπάγεται στις αρμοδιότητες της η διαχείριση ιδρυμάτων και κεφαλαίων αυτοτελούς διαχείρισης του αντίστοιχου Δήμου.

Συνεπώς από τούδε και στο εξής η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζίτσας θα διαχειρίζεται με τον ανωτέρω τρόπο τα κάτωθι κληροδοτήματα  του Δήμου Ζίτσας στα οποία δεν ορίζονται συγκεκριμένα πρόσωπα διαχείρισης, ήτοι:

  1. Φωκίωνος Ράδου (ΤΚ Γραμμένου),
  2. Ηλέκτρας Τζαβέλα (ΤΚ Πετραλώνων),
  3. Στεφάνου Βακάλη (ΤΚ Πρωτόπαππας),
  4. Καλλιρρόης Ματσάγκα (ΤΚ Ζίτσας),
  5. Ιωάννη Ίσκου (ΤΚ Πρωτόπαππας), 
  6. Αγγελικής Αλεξίου (ΤΚ Δεσποτικού),
  7. Κων/νου Γεωργόπουλου (ΤΚ Καρίτσας),
  8. Χατζή Παύλου Δερέκα (ΤΚ Κληματιάς)

Για τα κάτωθι κληροδοτήματα ισχύουν τα εξής :

1. Κληροδότημα Δημητρίου Γεωργίου Σίκλα (ΤΚ Αναργύρων) :

Από την ερμηνεία της διαθήκης του προκύπτει ότι, διαχειριστική επιτροπή επιθυμεί να είναι, ο εκάστοτε δάσκαλος του δημοτικού σχολείου Αναργύρων και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου. Ο Δάσκαλος μπορεί άμεσα να οριστεί κι αν δεν υπάρχει σχολείο να αναπληρωθεί από δάσκαλο γειτονικού σχολείου.  Πρόβλημα υπάρχει καθώς πλέον δεν υφίσταται κοινοτικό συμβούλιο στην κοινότητα Αναργύρων αλλά μόνο Πρόεδρος της ομώνυμης τοπικής κοινότητας. Οπότε πρέπει να εκδοθεί δικαστική απόφαση για ορισμό νέας διαχειριστικής επιτροπής.

2. Κληροδότημα Ξυλάνη (ΤΚ Ζίτσας):

Από την ερμηνεία της διαθήκης του προκύπτει ότι διαχειριστική επιτροπή επιθυμεί να είναι: ο Δημήτριος Γύρας του Χαρίση, Δημήτριος Λιάσκος του Χαραλάμπους και ο Γεώργιος Στεργίου του Δημητρίου, οι οποίοι θα ορίζουν τους διαδόχους τους. Οπότε πρέπει να εκδοθεί δικαστική απόφαση για ορισμό νέας διαχειριστικής επιτροπής.

3. Κληροδότημα Δημητρίου Παπαπέτρου (ΤΚ Πολυλόφου):

Βάσει της 80/2015 απόφασης Εφετείου Ιωαννίνων, ορίζεται τετραμελής διαχειριστική επιτροπή, τα μέλη της οποίας ορίζει ο Δήμος, με προεδρεύοντα τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου.

Ως Πρόεδρος της ανωτέρω διαχειριστικής επιτροπής ορίζεται ο εκπρόσωπος της ΤΚ Πολυλόφου κ. Βέργος Σπυρίδων και μέλη της οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σταλίκας Γεώργιος, Μάστακας Θωμάς, Λεοντίου Κων/νος.

Αναρτήθηκε στις 10 Ιούλιος 2015

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα