Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ζίτσας

Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ζίτσας

Εντάχθηκε και χρηματοδοτείται η πρόταση που υποβλήθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», για τον Άξονα Προτεραιότητας 14: «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος και Προώθηση της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων», με τίτλο: «Δημιουργία Πράσινων Σημείων στην Περιφέρεια Ηπείρου», σύμφωνα με την οποία περιλαμβάνονται νέες δράσεις για τη δημιουργία Πράσινων Σημείων όπως περιλαμβάνονται στον αναθεωρημένο και εγκεκριμένο με βάση τον νέο ΕΣΔΑ (ΠΥΣ 49/2015), ΠΕΣΔΑ Ηπείρου (ειδικότερα στα έργα Α΄ Χρηματοδοτικής Προτεραιότητας) για την κατασκευή του Πράσινου Σημείου του Δήμου Ζίτσας, ώστε να εξυπηρετήσει τον Δήμο Ζίτσας και αφορά στην κατασκευή των απαιτούμενων έργων υποδομής και στην προμήθεια εξοπλισμού, για την λειτουργία του Κεντρικού Πράσινου Σημείου του.

Το Πράσινο Σημείο δυναμικότητας 822.9 t/έτος, που θα δημιουργηθεί σε τμήμα του τεμαχίου 782, το οποίο διοικητικά υπάγεται στη Δ.Ε. Πασσαρώνος, συνολικού εμβαδού 10,066 στρεμμάτων του Δήμου Ζίτσας, θα αποτελέσει τον κεντρικό οργανωμένο χώρο του Δήμου για την χωριστή συλλογή και αποθήκευση διακριτών ρευμάτων αστικών αποβλήτων, με σκοπό την προώθηση προς προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση ή και ανακύκλωση (σύμφωνα με το Άρθρο 21 του Ν.4447/2016). Πρόκειται ουσιαστικά για χώρο αποθήκευσης ανακυκλώσιμων αποβλήτων και χρησιμοποιημένων αντικειμένων και εξοπλισμού, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (όπως ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), εν αναμονή υποβολής τους σε κάποια εργασία ανάκτησης.             

Στόχος του έργου είναι η πρόληψη παραγωγής αποβλήτων, προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση, χωριστή συλλογή – ανακύκλωση.

Αναρτήθηκε στις 09 Φεβρουάριος 2023

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα