Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Το 1999, ο ΟΗΕ όρισε και επισήμως την 25η Νοεμβρίου, ως διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Ένα επίσημο ετήσιο κάλεσμα σε κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ώστε να διοργανώνουν δράσεις τη συγκεκριμένη μέρα, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το ζήτημα της  βίας κατά των γυναικών.

Πρόκειται για φαινόμενο διαδεδομένο σε όλες τις κοινωνίες και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης, το βαθμό πολιτικής σταθερότητας, το πολιτισμό ή τη θρησκεία.

Στη χώρα μας το 25%των γυναικών έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας. Στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων λειτουργεί Συμβουλευτικά Κέντρα παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά. Η γραμμή SOS 15900 λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Ο Δήμος Ζίτσας ενημερώνεται και παρακολουθεί τις δράσεις των υποστηρικτικών δόμων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Αναρτήθηκε στις 23 Νοέμβριος 2018

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα