Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ (TEST PAP)

Τα «Κέντρα Κοινότητας» είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με τις Κοινωνικές υπηρεσίες. Από εδώ ενημερώνεται για επιδόματα και φορείς που παρέχουν κοινωνική φροντίδα καθώς και για προγράμματα που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Στις υπηρεσίες που παρέχουν πέρα από την ένταξη στα προαναφερθέντα είναι και η ανάπτυξη δράσεων και εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο, η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων προληπτικής ιατρικής και συνθηκών υγιεινής διαβίωσης, η δικτύωση με φορείς κ.α.

Καθώς η δημόσια υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα ζωής και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Δήμος Ζίτσας είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό στο Νομό Ιωαννίνων, με κατοίκους που στη πλειοψηφία τους βιώνουν εντονότατα τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και με ότι αυτό συνεπάγεται, το Κέντρο Κοινότητας προσπαθεί να οργανώσει δράσεις που προλαμβάνουν και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους.

            Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται η διενέργεια δωρεάν προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου (Τεστ Παπανικολάου).

Το “Pap test” αποτελεί μια εξέταση ρουτίνας που εντοπίζει πιθανά παθολογικά ή μη φυσιολογικά κύτταρα πάνω στον τράχηλο ενώ παράλληλα αποτελεί την πρώτη γραμμή εντοπισμού του ιού HPV.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλες τις γυναίκες από ηλικίες 21 ετών και άνω να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα και να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα που μπορούν να προμηθευτούν είτε από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζίτσας είτε από την ιστοσελίδα του Δήμου.

Υποβολή των αιτήσεων μέχρι 28/2/2019

Κατάθεση των αιτήσεων είτε στο Κέντρο Κοινότητας (Λασκαρίνας 3Α ) είτε ηλεκτρονικά (e-mail: kentrokoinotitas@zitsa.gov.gr)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26513-60242, 265130-60243

 

Ο Δήμος Ζίτσας είναι ο δικαιούχος εκτέλεσης της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζίτσας» που εντάσσεται στο Ε.Π. «Περιφέρειας Hπείρου 2014-2020» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

Αναρτήθηκε στις 05 Φεβρουάριος 2019

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα