Δήμος Ζίτσας

Πληροφοριες για την περιοχη μας

Επισκεφθείτε

Πώς θα έρθετε, πού θα μείνετε, τι θα κάνετε και τι θα δείτε. Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη, αλλά και τον δημότη του Δήμου Ζίτσας.

Πληροφορίες

Πληροφορίες για τον τρόπο πρόσβασης, τους οικισμούς και τις επιχειρήσεις του Δήμου.

Αξιοθέατα

Τα αξιοθέατα του Δήμου με πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό και πώς θα φτάσετε εκεί.

Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν στην περιοχή.

Πολιτισμός

Η πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου μέσα από διάφορες δραστηριότητες.

Αρχείο Εκδηλώσεων

10Αύγ
2014
ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ
ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με το γενικό τίτλο «Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία με την Πανσέληνο», η ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και ο Δήμος Ζίτσας διοργανώνουν, την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης του Μεγάλου Γαρδικίου, στο λόφο «Καστρί» Μεγάλου Γαρδικίου:

Περισσότερα »
09Αύγ
2014
ΧΡΗΣΤΟΒΑΣΙΛΕΙΑ 2014
ΧΡΗΣΤΟΒΑΣΙΛΕΙΑ 2014

Ο Δήμος Ζίτσας, η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, η Τοπική Κοινότητα Σουλόπουλου και η Αδελφότητα Απόδημων Σουλόπουλου, διοργανώνουν το Σάββατο 9  Αυγούστου 2014 και  ώρα 7:30 το απόγευμα, στο μικρό και όμορφο χωριό Σούλι Χρηστοβασίλη Δήμου Ζίτσας, στα θρυλικά «Αγνάντια», τα «ΧΡΗΣΤΟΒΑΣΙΛΕΙΑ 2014», μια εκδήλωση τιμής και μνήμης για  τον Χρήστο Χρηστοβασίλη, «Τον Τραγουδιστή της στάνης και Μολογητή της ξενιτιάς».

Περισσότερα »
04Αύγ
2014
ΒΡΑΔΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΒΡΑΔΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

Η θεατρική ομάδα Δήμου Ζίτσας «Επί Σκηνής», την Δευτέρα 4 Αυγούστου και ώρα 21:15  στον προαύλιο χώρο του 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας θα παρουσιάσει το αριστούργημα του Ιάκωβου Καμπανέλλη Η αυλή των θαυμάτων.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Περισσότερα »
01Αύγ
2014
Γιορτή Αγρότισσας
Γιορτή Αγρότισσας

Μια σημαντικού ενδιαφέροντος εκδήλωση για το δήμο Ζίτσας είναι η «Γιορτή της Αγρότισσας».

Στο «μνημείο της Ηπειρώτισσας Αγρότισσας», που βρίσκεται στο Καλοχώρι της πρώην Δ.Ε. Μολοσσών (29ο χλμ Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας), δίπλα από τον ποταμό Καλαμά, από το 1993 και κάθε πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, στο χώρο του μνημείου συγκεντρώνονται το απόγευμα αγρότισσες και κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ιωαννίνων, της Δημοτικής αρχής του δήμου και των Τοπικών φορέων καθώς και μέλη Αγροτικών οργανώσεων και συλλόγων - Ελλήνων και Ευρωπαίων - όπου γίνεται επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Περισσότερα »
01Αύγ
2014
ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ 2014
ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ 2014

Την Παρασκευή 1 Αυγούστου και ώρα 8μ.μ. στο Μνημείο της Αγρότισσας στο Χάνι Τσίκα της Τ.Κ. Καλοχωρίου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν της αγρότισσας γυναίκας.

Περισσότερα »

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών – Αθλητικών Εκδηλώσεων "Καλοκαίρι 2015", διοργανώνονται σε όλες τις Δημ. Ενότητες του Δήμου Ζίτσας μια σειρά Εκδηλώσεων Κοινωνικού, Αγροτικού, Πολιτιστικού, Λαογραφικού και Αθλητικού περιεχομένου.

Κατεβάστε το πρόγραμμα

Ο καιρός στην περιοχή

32,98° Υγρασία: 25% Άνεμος: 2,06 χμ/ώ
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα