Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Αγροτικά Θέματα

Ο Δήμος Ζίτσας ενημερώνει ότι το Γραφείο Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής, το οποίο συστάθηκε πρόσφατα, λειτουργεί καθημερινά στον χώρο του Δημαρχείου Δήμου Ζίτσας, στην Ελεούσα.

Υπεύθυνη του γραφείου είναι η κα Κολιού Μαρία

Στόχος του είναι η υποβοήθηση του αγροτικού κόσμου μέσα από την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής παραγωγής και βέβαια η διατήρηση του αγροτικού πληθυσμού στο Δήμο μας, με προοπτικές ανάπτυξης. Μέσα από την σελίδα μας θα δίνεται η δυνατότητα για εβδομαδιαία ενημέρωση σχετικά με αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα, τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικό επίπεδο.

Προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mkoliou@zitsa.gov.gr) ή τηλεφωνικά (2653360035).

Θεωρείται δεδομένη και ευπρόσδεκτη η παρουσία σας στον χώρο του Δημαρχείου.

Αίτηση ενίσχυσης για Σπάνιες Φυλές

Από 3/07/2018 έως 22/07/2018 καλούνται να υποβάλλουν αίτηση οι κτηνοτρόφοι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη Δράση 10.1.9 «Διατήρηση Απειλούμενων Αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων. Επιλέξιμα ζώα είναι τα βοοειδή (333 ευρώ ανά ΜΜΖ), τα αιγοπρόβατα (232 ευρώ ανά ΜΜΖ) οι χοίροι (215 ευρώ ανά ΜΜΖ) και οι ίπποι που λαμβάνουν και το υψηλότερο πριμ, στα 350 ευρώ ανά ΜΜΖ.

Αναρτήθηκε στις 21 Ιούνιος 2018 Περισσότερα »
Xαλαζόπτωση 30/05/2018

Το Γραφείο Υποστήριξης- Ενισχυσης Αγροτικής Παραγωγής ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές των Τ.Δ. Σακελλαρικού και Ζίτσας, ό,τι λόγω της χθεσινής χαλαζόπτωσης 30/05/2018, σε περίπτωση που έχουν υποστεί ζημιές θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ του Δ. Ζίτσας ή με τα Περιφερειακό Υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ (26510-64730-64003). Η παραπάνω διαδικασία κρίνεται απαραίτητη για την άμεση και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων.

Αναρτήθηκε στις 31 Μάιος 2018 Περισσότερα »
Εκδόθηκε από το ΥΠ.Α.Α.Τ. η νέα Υπουργική Απόφαση για την διαδικασία μίσθωσης βοσκησίμων γαιών κατά την μεταβατική περίοδο μέχρι την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει δημοσιεύσει την υπ’ αριθ. 915/69142/15.05.2018 Υ.Α.(ΦΕΚ 1812Β΄/21.05.2018) ‘’Διαδικασία μίσθωσης βοσκησίμων γαιών, συγκρότηση και λειτουργία επιτροπών ελέγχου χωροταξικής ορθότητας της κατανομής δικαιωμάτων χρήσης της βοσκής, κατά την μεταβατική περίοδο μέχρι την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης’’(ΑΔΑ:6ΙΚΒ4653ΠΓ-Τ6Δ).

Αναρτήθηκε στις 31 Μάιος 2018 Περισσότερα »
Καθορισμός περιόδου συγκομιδής και μεταφοράς αγροτικών προïόντων έτους 2018 στην Περιφέρεια Ηπείρου

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει ότι εκδόθηκε η υπ'αρ. 64492/2181/18-5-2018 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου (ΑΔΑ:ΩΑΕΚ7Λ9-47Ι), με θέμα “Καθορισμός περιόδου συγκομιδής και μεταφοράς αγροτικών προïόντων έτους 2018 στην Περιφέρεια Ηπείρου”, σύμφωνα με την οποία:

Αναρτήθηκε στις 21 Μάιος 2018 Περισσότερα »
Γεωργική Προειδοποίηση-Καρυά

Το Π.Κ.Π.Φ.Π. & Φ.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει σχετικά με την Καρπόκαψα, Βλαστορύκτη, Ανθράκωση & Βακτηρίωση της Καρυδιάς. Σημείο Παρατήρησης: Ζίτσα Ιωαννίνων.

Αναρτήθηκε στις 21 Μάιος 2018 Περισσότερα »
Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων

Το Υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Ιωαννίνων, στα πλαίσια δημοσιοποίησης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το Υπομέτρο 5.1  «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων», θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ημερίδα  την Παρασκευή 18-05-2018 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Tοπικής Κοινότητας Ζίτσας του  Δήμου Ζίτσας στις 11.30 π.μ.

Αναρτήθηκε στις 14 Μάιος 2018 Περισσότερα »
Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2018/2019 στα πλαίσια του Καν. (ΕΕ) 1308/2013

Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι:  Έως και τις 25 Μαΐου 2018 θα κατατίθενται αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2018/2019 και στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Αναρτήθηκε στις 30 Απρίλιος 2018 Περισσότερα »
Αιτήσεις για αντιχαλαζικά από 23 Απριλίου ως 25 Ιουνίου

Από τις 23/04/2018 έως 25/06/2018 καλούνται να κάνουν αίτηση στήριξης μεμονωμένοι παραγωγοί και ομάδες- Μέτρο 5.1"Επενδύσεις σε προληπτικά μετρά που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων"-  που καλύπτει δράσεις ενεργητικής προστασίας όπως αντιλαζικά δίχτυα, αντιπαγετικούς ανεμιστήρες και αντιβρόχινες μεμβράνες.

Αναρτήθηκε στις 12 Απρίλιος 2018 Περισσότερα »
Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων ενημερώνει:

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, ενημερώνει σχετικά με την Καρυδιά- Εντομοκτόνα, Ακαρεοκτόνα, Μυκητοκτόνα

Αναρτήθηκε στις 27 Μάρτιος 2018 Περισσότερα »
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “Recharging the Youth” Ζωικής Παραγωγής

Στα πλαίσια της επέκτασης του προγράμματος “New Agriculture for a New Generation: Recharging Greek Youth to Revitalize the Agriculture and Food Sector of the Greek Economy” που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης υλοποιεί τη δράση υποστήριξης νέων για την ενασχόληση τους με την ζωική παραγωγή και συγκεκριμένα με την αιγοπροβατοτροφία μέσα από την ενίσχυση της παραγωγής κατσικίσιου τυριού και αρνίσιου κρέατος.

Αναρτήθηκε στις 26 Μάρτιος 2018 Περισσότερα »
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 74]
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 75]
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 76]
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 77]
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 79]
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 80]
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 82]
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 83]
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 84]

Ο καιρός στην περιοχή

Notice (8): Uninitialized string offset: 0 [CORE/cake/libs/view/helpers/html.php, line 608]
° Υγρασία: Άνεμος: 0 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα