Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Συνάντηση του Δημάρχου Ζίτσας με το Μητροπολίτη Ιωαννίνων με αφορμή την αγιοκατάταξη του Πατριάρχη Ιερεμία Α΄

«Για το Δήμο μας  αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και ευλογία η αγιοποίηση  του Πατριάρχη Ιερεμία Α’ ο οποίος καταγόταν από τη Ζίτσα» ανέφερε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στη Μητρόπολη Ιωαννίνων το πρωί της Πέμπτης (04-05-2023) όπου συναντήθηκε με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Μάξιμο.

Αναρτήθηκε στις 04 Μάιος 2023 Περισσότερα »
Δήμος Ζίτσας και Υπουργείο Περιβάλλοντος ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να δώσουν και πάλι ζωή στο δασικό φυτώριο στην Κοινότητα Λαψίστας

Δήμος Ζίτσας και Υπουργείο Περιβάλλοντος ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να δώσουν και πάλι ζωή στο δασικό φυτώριο στην Κοινότητα Λαψίστας που σταμάτησε να λειτουργεί τα τελευταία δεκατρία χρόνια. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, και ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος το μεσημέρι της Πέμπτης στο χώρο του δασικού φυτωρίου υπέγραψαν για το σκοπό αυτό μνημόνιο συνεργασίας  που προβλέπει την αξιοποίηση και ανάπτυξη του ανενεργού δασικού φυτωρίου Λαψίστας.

Αναρτήθηκε στις 21 Απρίλιος 2023 Περισσότερα »
Πασχαλινό μήνυμα του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου

«Αγαπητές  συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, Φέτος θα μας δοθεί η δυνατότητα να γιορτάσουμε το Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης χωρίς τα μέτρα της πανδημίας, έχοντας κοντά μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Με τα χωριά μας να ζωντανεύουν και πάλι και τους ηλικιωμένους κατοίκους τους να αγκαλιάζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.  

Αναρτήθηκε στις 13 Απρίλιος 2023 Περισσότερα »
Ο Δήμος Ζίτσας παρέδωσε απινιδωτές στους Αθλητικούς – ποδοσφαιρικούς Συλλόγους

Με πέντε φορητούς απινιδωτές εξοπλίζει ο Δήμος Ζίτσας ισάριθμα γήπεδα του Δήμου, έδρες αντίστοιχων ποδοσφαιρικών ερασιτεχνικών ομάδων. Τους απινιδωτές παρέδωσαν το πρωί της Μ. Δευτέρας (10/04/2023)  ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Λαδάς, σε εκπροσώπους των ομάδων για τα γήπεδα Ασφάκας, Βουνοπλαγιάς, Ζωοδόχου, Κληματιάς και Πετσαλίου. Να σημειωθεί πως με τους πέντε νέους απινιδωτές καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ζίτσας καθώς για το γήπεδο της Ελεούσας είχε γίνει προμή...

Αναρτήθηκε στις 10 Απρίλιος 2023 Περισσότερα »
Άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου στο αίτημα του Δήμου Ζίτσας για τον επιμερισμό του ανταποδοτικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές

Ανταποδοτικό τέλος  θα αποδοθεί φέτος για πρώτη φορά στους κατοίκους των οικισμών Αετόπετρας, Δεσποτικού, Βασιλόπουλου του Δήμου Ζίτσας  από τη λειτουργία του Αιολικού πάρκου στον Κασιδιάρη, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 20 Μαρτίου ικανοποιώντας έτσι, άμεσα το υπ’ αρ. 3373/03-03-2023 αίτημα του Δημάρχου Ζίτσας που είχε καταθέσει εγγράφως στις αρχές Μαρτίου.

Αναρτήθηκε στις 29 Μάρτιος 2023 Περισσότερα »
Πλήθος κόσμου στη μαθητική παρέλαση του Δήμου Ζίτσας για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου

Με τη μαθητική παρέλαση που οργανώθηκε για πρώτη φορά στην έδρα του Δήμου, την Ελεούσα, κορυφώθηκαν φέτος οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου  της 25ης Μαρτίου 1821, στο Δήμο Ζίτσας.  Με υπερηφάνεια μαθήτριες και μαθητές παιδικών σταθμών, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, των Λυκείων καθώς και  παιδικών τμημάτων χορευτικών Συλλόγων του Δήμου παρέλασαν, τιμώντας τους ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Αναρτήθηκε στις 27 Μάρτιος 2023 Περισσότερα »
Σε λειτουργία ο Σ.Μ.Α. Ζίτσας

« Ένα μεγάλο βήμα που αποδεικνύει πως όταν υπάρχει θέληση για δουλειά και συνεργασία μπορούν να δρομολογηθούν λύσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος για τους πολίτες», χαρακτήρισε τη λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων(Σ.Μ.Α.)Ζίτσας ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, επισημαίνοντας πως «διαψεύδονται έτσι, όσοι  επικαλούνται πως χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό και υψηλό κόστος».    

Αναρτήθηκε στις 21 Μάρτιος 2023 Περισσότερα »
Αγωγός φυσικού αερίου στη Ελεούσα

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα της ΔΕΔΑ για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές των Ιωαννίνων. Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου ξεκίνησαν από τη ΒΙ.ΠΕ. και εκτείνονται σε τμήμα της Ελεούσας, ικανοποιώντας  στην πράξη ένα αίτημα της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας που είχε τεθεί από το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο σε συναντήσεις του με στελέχη της ΔΕΔΑ.  

Αναρτήθηκε στις 21 Μάρτιος 2023 Περισσότερα »
Υπεγράφη και ξεκινά η κατασκευή του «Πράσινου Σημείου» στο Δήμο Ζίτσας

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η κατασκευή του «Πράσινου Σημείου» (Green Point) στο Δήμο Ζίτσας, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Το εν λόγω έργο συνολικού προϋπολογισμού 572.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», και με  την υλοποίησή του συμβάλει στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων. 

Αναρτήθηκε στις 24 Φεβρουάριος 2023 Περισσότερα »
Δηλώσεις του Δημάρχου Ζίτσας για την παράταση στη διαβούλευση για τις Ε.Π.Μ. για τις περιοχές “Natura 2000”

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά να παρατείνει για άλλους δύο μήνες (έως 30 Απριλίου) την περίοδο διαβούλευσης για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (ΕΜΠ) που αφορούν στις προστατευόμενες περιοχές “Natura 2000” λίμνης Παμβώτιδας και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, εκφράζει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Αναρτήθηκε στις 23 Φεβρουάριος 2023 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

26,98° Υγρασία: 38% Άνεμος: 2,06 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα