Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Έργα 4 εκατ. ευρώ για όμβρια στις Δημοτικές Κοινότητες Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή Ζίτσας

«Ανοίγει ο δρόμος» για την κατασκευή έργων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις Δημοτικές Κοινότητες Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ που είχαν ενταχθεί στο Ε.Π. «Ήπειρος 2021-2027», μετά την αποδοχή των αποφάσεων ένταξης και χρηματοδότησης από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ζίτσας στη διάρκεια της συνεδρίασής της την Παρασκευή (16/02/2024).

Αναρτήθηκε στις 16 Φεβρουάριος 2024 Περισσότερα »
Συνάντηση με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου

Την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία όλων των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ζίτσας στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα με στόχο πάντα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ζήτησε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης που είχε μαζί τους παρουσία των Αντιδημάρχων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναρτήθηκε στις 25 Ιανουάριος 2024 Περισσότερα »
Με ένα κλικ στην εφαρμογή “Smartiscity” του Δήμου Ζίτσας οι πολίτες ενημερώνονται για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Το πρόβλημα της αιθαλομίχλης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων απέδειξε τη σπουδαιότητα της απόφασης της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας να  τοποθετηθούν αισθητήρες οι οποίοι συλλέγουν δεδομένα αέριας ρύπανσης και τα αποτυπώνουν σε πραγματικό χρόνο (on line)  στην εφαρμογή smartiscity  στην  ιστοσελίδα του Δήμου. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα κυρίως στις ευπαθείς ομάδες πολιτών αντλώντας συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα να βελτιώσουν την ποιότητα  ζωής τους.

Αναρτήθηκε στις 18 Ιανουάριος 2024 Περισσότερα »
Με λαμπρότητα ο Δήμος Ζίτσας γιόρτασε για πρώτη φορά τον πολιούχο του Άγιο Ιερεμία

Με θρησκευτική κατάνυξη και τη δέουσα λαμπρότητα ο Δήμος Ζίτσας γιόρτασε για πρώτη φορά τον πολιούχο του Άγιο Ιερεμία. Ένα χρόνο μετά την αγιοκατάταξη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμία Α΄, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και λίγους μήνες από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την ανακήρυξή Του ως πολιούχου το Δήμου Ζίτσας, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου ημέρα εορτασμού της μνήμης Του στον τόπο καταγωγής Του τη Δημοτική Κοινότητα Ζίτσας, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου.

Αναρτήθηκε στις 15 Ιανουάριος 2024 Περισσότερα »
Με λαμπρότητα, στο γεφύρι της Βροσίνας, ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Δήμο Ζίτσας

  Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Ζίτσας. Το γεφύρι της Βροσίνας, στο Ζαλογγίτικο ποταμό, αποτέλεσε το επίκεντρο και του φετινού εορτασμού με τον αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού να γίνεται παρουσία του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου, του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Σταύρου Καλογιάννη, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου της  Κοινότητας Βροσίνας Δημήτρη Βούρδα, Προέδρων όμορων Κοινοτήτων, Αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, Προέδρων Συλλόγων και Αδελφοτήτων, ...

Αναρτήθηκε στις 08 Ιανουάριος 2024 Περισσότερα »
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Δημάρχου Ζίτσας

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος αναφέρει: «Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, Λίγο πριν την έλευση της νέας χρονιάς προετοιμαζόμαστε να την υποδεχθούμε με υψηλές προσδοκίες αλλά και μεγάλες ευθύνες. Το 2023 ήταν αναμφισβήτητα μια δύσκολη χρονιά όχι μόνο για τον τόπο και τη χώρα μας, αλλά παγκοσμίως. Στο Δήμο Ζίτσας όπως και σε όλους τους Δήμους εργαστήκαμε για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που συναντήσαμε.

Αναρτήθηκε στις 29 Δεκέμβριος 2023 Περισσότερα »
Ορκίστηκε η Δημοτική Αρχή Ζίτσας

Με τη δέουσα επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (23/12/2023) η ορκωμοσία του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων καθώς και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Βουτσαρά . Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ενώ με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων “Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Ζίτσας” και “Λαϊκή Συσπείρωση”, Σπύρος Πάϊκας και Σπυριδούλα Δαρδάνη αντίστοιχα, καθώςκαιπέντε σ...

Αναρτήθηκε στις 23 Δεκέμβριος 2023 Περισσότερα »
Ο Δήμος Ζίτσας υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα

Με μια όμορφη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία στο Δημαρχείο Ελεούσας, το πρωί της Κυριακής (17/12/2023), ο Δήμος Ζίτσας με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου καλωσόρισε τα Χριστούγεννα. Η πλατεία Δημαρχείου φόρεσε τα γιορτινά της και υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουν την έλευση της πιο γλυκιάς….. γιορτής του χρόνου.

Αναρτήθηκε στις 18 Δεκέμβριος 2023 Περισσότερα »
Βραβείο στο Δήμο Ζίτσας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή και οι Τεχνικές Υπηρεσίες με το Τμήμα Προγραμματισμού προκειμένου να οδηγήσουν το Δήμο Ζίτσας στους κορυφαίους Δήμους της χώρας όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα για τη διεκδίκηση κονδυλίων μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για έργα που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα επιβράβευσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απονέμοντας τιμητική πλακέτα στο πλαίσιο της Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022 που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα παρουσία του Υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναρτήθηκε στις 15 Δεκέμβριος 2023 Περισσότερα »
Επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθίας κ. Σεραπίωνα στο Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Ζίτσας στην Ελεούσα πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίων. Το νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, το μεσημέρι της Τετάρτης (13/12/2023). Η συνάντηση, ήταν η πρώτη μετά την ενθρόνιση του Μητροπολίτη και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν τη διάθεση για αμοιβαία συνεργασία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.  

Αναρτήθηκε στις 13 Δεκέμβριος 2023 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

28,98° Υγρασία: 51% Άνεμος: 0 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα