Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Ξεκινούν έργα αγροτικής οδοποιίας 1,3εκ. ευρώ στο Δήμο Ζίτσας

Έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 1,3εκ. ευρώ ξεκινούν άμεσα σε δέκα Κοινότητες του Δήμου Ζίτσας μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο με τον εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρείας. Πρόκειται για  την έβδομη (7η) εργολαβία για  έργα αγροτικής οδοποιίας την τελευταία πενταετία στο Δήμο Ζίτσας. Έχουν  ήδη ασφαλτοστρωθεί αγροτικοί δρόμοι συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων  με πιστώσεις που ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ από τα Προγράμματα, «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», Αγροτικής Ανάπτυξης, «LEADER»,  με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση της αγροτ...

Αναρτήθηκε στις 03 Οκτώβριος 2023 Περισσότερα »
Άνοιξε τις «πύλες» του το Περίπτερο Οίνου στη Ζίτσα

Ένα εμβληματικό έργο για την Κοινότητα Ζίτσας, καθώς και για ολόκληρο το Δήμο εγκαινίασε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος το βράδυ του Σαββάτου παρουσία πλήθος κόσμου.  Πρόκειται για το Περίπτερο Οίνου που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το διασυνοριακό πρόγραμμα «INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ» και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων έργων και παρεμβάσεων που οδηγούν τη Ζίτσα στην επόμενη μέρα.

Αναρτήθηκε στις 02 Οκτώβριος 2023 Περισσότερα »
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ζίτσας ημερίδα απασχόλησης και κατάρτισης

Το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού ανέργων, εργαζόμενων και εκπροσώπων εταιρειών προσέλκυσε η ημερίδα που πραγματοποίησε ο Δήμος Ζίτσας με στόχο την άμεση και αποτελεσματική διασύνδεση της προσφοράς και της ζήτησης στην τοπική αγορά εργασίας.

Αναρτήθηκε στις 28 Σεπτέμβριος 2023 Περισσότερα »
Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ διεκδικεί ο Δήμος Ζίτσας για τα όμβρια στη Βουνοπλαγιά

Ακολουθώντας την πάγια τακτική της στην κατασκευή βασικών έργων υποδομής με πόρους από χρηματοδοτικά εργαλεία, η Δημοτική Αρχή Ζίτσας διεκδικεί για ακόμη μία φορά χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».

Αναρτήθηκε στις 25 Σεπτέμβριος 2023 Περισσότερα »
Με τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ζίτσας

Τη διεύρυνση της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας, στον τομέα των επιδοτούμενων δρομολογίων προς όφελος των δημοτών συζήτησαν το πρωί της Τετάρτης (20/09/2023) ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρη Γκίκα στη διάρκεια της  συνάντησης τους στο Δημαρχείο.

Αναρτήθηκε στις 20 Σεπτέμβριος 2023 Περισσότερα »
Ηλεκτρικά οχήματα και σταθμοί φόρτισης ενισχύουν το στόλο του Δήμου Ζίτσας

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης οδηγείται δυναμικά ο Δήμος Ζίτσας με την προμήθεια συνολικά επτά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, και έξι σταθμών φόρτισης συνολικού προϋπολογισμού 1.466.932 ευρώ.     Τα δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα, ένα σάρωθρο και ένα αποφρακτικό μηχάνημα, καθώς και οι δύο σταθμοί φόρτισης που αναβαθμίζουν και ενισχύουν το στόλο της υπηρεσίας καθαριότητας έχουν ήδη αγορασθεί και αναμένεται άμεσα η παραλαβή τους. 

Αναρτήθηκε στις 20 Σεπτέμβριος 2023 Περισσότερα »
«Έξυπνα» υδρόμετρα και τηλεμετρία στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Ζίτσας

«Ένα μεγάλο έργο που εκσυγχρονίζει τις υποδομές ύδρευσης, διασφαλίζει την άριστη ποιότητα του νερού,  ελαχιστοποιεί τις βλάβες και τις διαρροές καθιστώντας έτσι πρωτοπόρο στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών το Δήμο παίρνει σάρκα και οστά» αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος  με αφορμή την υπογραφή  των συμβάσεων για την υλοποίηση του έργου εγκατάστασης «έξυπνων» υδρόμετρων  και συστήματος τηλεμετρίας.

Αναρτήθηκε στις 15 Σεπτέμβριος 2023 Περισσότερα »
Πρεμιέρα με αγιασμούς για τη νέα χρονιά στα σχολεία του Δήμου

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ζίτσας. Το πρωί της Δευτέρας (11/09/2023) στις σχολικές μονάδες του Δήμου στις τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και Πρόεδροι Κοινοτήτων οι οποίοι ευχήθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Αναρτήθηκε στις 11 Σεπτέμβριος 2023 Περισσότερα »
Υπεγράφη και ξεκινά η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Ελεούσας

Ένα εμβληματικό έργο, όνειρο δεκαετιών για τη Δ.Ε. Πασσαρώνος και το Δήμο Ζίτσας παίρνει «σάρκα και οστά». Πρόκειται για το κλειστό γυμναστήριο Ελεούσας η κατασκευή του οποίου ξεκινά μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης το πρωί της Τετάρτης (06/09/2023) από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας παρουσία του εντεταλμένου Συμβούλου Αθλητισμού και νεολαίας Γιώργου Λαδά και του Πρόεδρου της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Φώτη Ράρρα.   Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.558.000,00 € χρηματοδοτείται από Πιστώσεις...

Αναρτήθηκε στις 06 Σεπτέμβριος 2023 Περισσότερα »
Ο κόσμος και η Αυγουστιάτικη πανσέληνος «πλημμύρισαν» τον αρχαιολογικό χώρο Μεγ. Γαρδικίου στη συναυλία του Δημήτρη Μπάση

Το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι, αλλά και η μοναδική ερμηνεία του Δημήτρη Μπάση δημιούργησαν μια μοναδική βραδιά για τους χιλιάδες κόσμου, όλων των ηλικιών, που το βράδυ της Πέμπτης (31/08/2023) ανηφόρησαν στο λόφο «Καστρί» στον αρχαιολογικό χώρο  Πασσαρώνας για τη συναυλία που διοργάνωσαν ο Δήμος Ζίτσας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Αναρτήθηκε στις 01 Σεπτέμβριος 2023 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

5,98° Υγρασία: 100% Άνεμος: 0,51 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα