Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Είκοσι τρείς πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε όλες τις Δ.Ε. λειτουργεί ο Δήμος Ζίτσας

Σε είκοσι τρείς (23) άρτιες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές που βρίσκονται και στις πέντε Δημοτικές  Ενότητες του Δήμου Ζίτσας μπορούν να χαίρονται το παιχνίδι τους τα παιδιά του Δήμου καθώς και εκείνα που έρχονται ως επισκέπτες. Ο Δήμος Ζίτσας είναι από τους Δήμους που από το 2016  αξιοποίησε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που είχε στη διάθεσή του (“Πράσινο Ταμείο”, “ΦιλόΔημος”), αλλά και με ίδιους πόρους, προχώρησε σταδιακά στην αναβάθμιση και ανακατασκευή παιδικών χαρών σε Κοινότητες με στόχο τη δημιουργία ασφαλών δημόσιων χώρων αναψυχής ...

Αναρτήθηκε στις 11 Μάρτιος 2022 Περισσότερα »
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΛΙΑΚΟΣ: «Ζήτημα επιβίωσης για τους αγρότες οι μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος»

Άμεσα μέτρα «θωράκισης» και στήριξης των αγροτών – κτηνοτρόφων από την παγκόσμια κρίση που έχει εκτινάξει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας ζητά από την κυβέρνηση η Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, καταθέτοντας ταυτόχρονα συγκεκριμένες προτάσεις. Το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (10/03/2022) στη διάρκεια της οποίας 

Αναρτήθηκε στις 10 Μάρτιος 2022 Περισσότερα »
Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Ζίτσας

Κλειστά θα παραμείνουν στο Δήμο Ζίτσας τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) καθώς και οι παιδικοί σταθμοί σήμερα Τετάρτη (09/03/2022), λόγω των καιρικών φαινόμενων (συνεχής χιονόπτωση) που επικρατούν. Η απόφαση ελήφθη   για λόγους πρόληψης και με γνώμονα την ασφάλεια των νηπίων και των μαθητών καθώς οι συνθήκες μεταφοράς τους είναι δύσκολες.

Αναρτήθηκε στις 09 Μάρτιος 2022 Περισσότερα »
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: «Οι Ολυμπιονίκες να αποκαθίστανται επαγγελματικά το διάστημα που είναι ενεργοί αθλητές»

Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι Ολυμπιονίκες στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας, συζήτησαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου όπου τον επισκέφθηκε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης συνοδευόμενος από μέλη του Περιβαλλοντικού Ναυτικού Ομίλου (Π.Ν.Ο) Ιωαννίνων και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο Ευθύμιο Βλάχο, τον Έφορο τμήματος κωπηλασίας Βασίλεο Ντούσκο και το μέλος Θωμά Βαρδάκα.

Αναρτήθηκε στις 08 Μάρτιος 2022 Περισσότερα »
1,3εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Ζίτσας

Χρηματοδότηση που ξεπερνά το 1,3εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας εξασφάλισε ο  Δήμος Ζίτσας  από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Είναι η πέμπτη (05η) ένταξη για  έργα αγροτικής οδοποιίας στα τελευταία τρία χρόνια. Ο Δήμος Ζίτσας ήδη έχει ασφαλτοστρώσει από το 2018 αγροτικούς δρόμους συνολικού μήκους 20 περίπου χιλιομέτρων  με πιστώσεις 2 εκατ. ευρώ από τα Προγράμματα, «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», Αγροτικής Ανάπτυξης, «LEADER»,  με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.

Αναρτήθηκε στις 04 Μάρτιος 2022 Περισσότερα »
Δήμαρχος Ζίτσας προς τη Διοίκηση του Α.Σ.Δ.Σ.Α.: «Κοστίζετε ακριβά στους Ηπειρώτες»

Σκληρή κριτική στη διοίκηση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων  (Α.Σ.Δ.Σ.Α.) Περιφέρειας Ηπείρου, άσκησε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου το μεσημέρι της Τρίτης (01-03-2022) όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν τα στοιχεία του Απολογισμού της περασμένης χρονιάς τον οποίο και καταψήφισε.

Αναρτήθηκε στις 01 Μάρτιος 2022 Περισσότερα »
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας καταδικάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας, στην  τακτική του  συνεδρίαση  που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/02/2022) κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση  ψηφίσματος σύμφωνα με το οποίο:

Αναρτήθηκε στις 01 Μάρτιος 2022 Περισσότερα »
Ο Δήμος Ζίτσας στους «ορεινούς» Δήμους. Δικαιώθηκε η προσπάθεια της Δ.Α.

Στον κατάλογο των «ορεινών» Δήμων της χώρας συγκαταλέγεται πλέον ο Δήμος Ζίτσας αποκομίζοντας επιπλέον οφέλη και πλεονεκτήματα μέσα από εξειδικευμένες πιστώσεις και προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών. Μάλιστα με την πρόσφατη  κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων σε μικρούς νησιωτικούς & ορεινούς Δήμους της χώρας, στον Δήμο Ζίτσας διατίθεται το ποσό των 331.000 ευρώ.

Αναρτήθηκε στις 18 Φεβρουάριος 2022 Περισσότερα »
Δωρεάν rapid tests στο Πνευματικό Κέντρο Πετσαλίου

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test Covid-19) θα πραγματοποιήσει ο ΕΟΔΥ την  Παρασκευή (21/01/2022) στην Κοινότητα Πετσαλίου Δ.Ε. Εκάλης του Δήμου Ζίτσας. Στο πλαίσιο των ανοιχτών δράσεων που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ στην περιοχή μας, κλιμάκια της  ΚΟΜΥ Ιωαννίνων θα βρίσκονται από τις 10:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Κοινότητας Πετσαλίου, όπου κάτοικοι των Κοινοτήτων και οικισμών της ευρύτερης περιοχής μπορούν να προσέλθουν για να υποβληθούν σε τεστ.

Αναρτήθηκε στις 20 Ιανουάριος 2022 Περισσότερα »
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Δημάρχου Ζίτσας

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος  αναφέρει: «Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, Λίγες ώρες πριν την έλευση της νέας χρονιάς ο καθένας μας κάνει τον απολογισμό του για την απερχόμενη και ταυτόχρονα θέτει τους στόχους για εκείνη που έρχεται.

Αναρτήθηκε στις 31 Δεκέμβριος 2021 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

24,98° Υγρασία: 60% Άνεμος: 1,03 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα