Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Αγωγός φυσικού αερίου στη Ελεούσα

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα της ΔΕΔΑ για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές των Ιωαννίνων. Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου ξεκίνησαν από τη ΒΙ.ΠΕ. και εκτείνονται σε τμήμα της Ελεούσας, ικανοποιώντας  στην πράξη ένα αίτημα της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας που είχε τεθεί από το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο σε συναντήσεις του με στελέχη της ΔΕΔΑ.  

Αναρτήθηκε στις 21 Μάρτιος 2023 Περισσότερα »
Υπεγράφη και ξεκινά η κατασκευή του «Πράσινου Σημείου» στο Δήμο Ζίτσας

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η κατασκευή του «Πράσινου Σημείου» (Green Point) στο Δήμο Ζίτσας, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Το εν λόγω έργο συνολικού προϋπολογισμού 572.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», και με  την υλοποίησή του συμβάλει στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων. 

Αναρτήθηκε στις 24 Φεβρουάριος 2023 Περισσότερα »
Δηλώσεις του Δημάρχου Ζίτσας για την παράταση στη διαβούλευση για τις Ε.Π.Μ. για τις περιοχές “Natura 2000”

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά να παρατείνει για άλλους δύο μήνες (έως 30 Απριλίου) την περίοδο διαβούλευσης για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (ΕΜΠ) που αφορούν στις προστατευόμενες περιοχές “Natura 2000” λίμνης Παμβώτιδας και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, εκφράζει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Αναρτήθηκε στις 23 Φεβρουάριος 2023 Περισσότερα »
Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζίτσας

Με παρέλαση καρναβαλιστών, αποκριάτικα δρώμενα και τις καθιερωμένες «Τζαμάλες» θα διασκεδάσουν τις φετινές  Απόκριες όσοι την Κυριακή της Τυρινής (26/02/2023) βρεθούν στο Δήμο Ζίτσας.

Αναρτήθηκε στις 23 Φεβρουάριος 2023 Περισσότερα »
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το θάνατο του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ζίτσας, στο θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, διέκοψε την τακτική του συνεδρίαση  το απόγευμα της Παρασκευής (17/02/2023),  τηρώντας ενός λεπτού σιγή, ως ελάχιστο  φόρο τιμής στον εκλιπόντα και ακολούθως αποφάσισε ομόφωνα:

Αναρτήθηκε στις 17 Φεβρουάριος 2023 Περισσότερα »
Ημερίδα ενημέρωσης-διαβούλευσης για το σχεδιασμό του προγράμματος “Leader” στο Δήμο Ζίτσας

Το ενδιαφέρον δεκάδων επαγγελματιών, εκπροσώπων φορέων και αιρετών προσέλκυσε η ημερίδα ενημέρωσης – διαβούλευσης για το σχεδιασμό του νέου τοπικού προγράμματος “Leader”   που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (13-02-2023) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας, στην Ελεούσα.

Αναρτήθηκε στις 14 Φεβρουάριος 2023 Περισσότερα »
Ενημερωτική ημερίδα για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις προστατευόμενες περιοχές "Natura 2000" της λίμνης Παμβώτιδας ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας

  Τη διοργάνωση ανοιχτής ενημερωτικής ημερίδας στην Ελεούσα με αντικείμενο την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις προστατευόμενες περιοχές  "Natura 2000" της λίμνης Παμβώτιδας στις οποίες περιλαμβάνονται και περιοχές του Δήμου Ζίτσας  ζητά ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, με επιστολή του προς τις εταιρείες – αναδόχους της σύνταξης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (Ε.Μ.Π.) προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι φορείς και πολίτες για τις αλλαγές που επιφέρουν σε σημαντικές παραγωγικές δραστηριότητες.

Αναρτήθηκε στις 06 Φεβρουάριος 2023 Περισσότερα »
Αισθητήρες μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση στον οικιστικό ιστό του Δήμου Ζίτσας

Η διαχείριση περιβαλλοντικών ζητημάτων, λαμβάνοντας υπόψη μόνο επιστημονικά δεδομένα και μετρήσεις αποτελεί κυρίαρχη  προϋπόθεση για τη Δημοτική Αρχή Ζίτσας. Αυτό αποδεικνύει έμπρακτα και η πρόσφατη βράβευση του Δήμου Ζίτσας στα Best City Awards, τα μοναδικά βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις ελληνικές πόλεις, όπου ο Δήμος απέσπασε χρυσό βραβείο για την εγκατάσταση αισθητήρων μέτρησης αέριας ρύπανσης.

Αναρτήθηκε στις 23 Ιανουάριος 2023 Περισσότερα »
Στην « Πίτα του Ηπειρώτη» ο Δήμος Ζίτσας

Στην κορυφαία εκδήλωση των απόδημων Ηπειρωτών, την « Πίτα του Ηπειρώτη» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής  (22/01/2023) έδωσε το «παρών» ο Δήμος Ζίτσας. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.), σε μια εκδήλωση όπου έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1500 χορευτές και μουσικοί παρευρέθηκαν  ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Λιάκος και οι Πρόεδροι των Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλκιβιάδης Βότσικας, και του Ν.Π.Δ.Δ. Περικλής Γρίβας.

Αναρτήθηκε στις 23 Ιανουάριος 2023 Περισσότερα »
Δήμος Ζίτσας: Να μειωθούν κατά 30% οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Γενναία μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων διεκδικεί εκ νέου ο Δήμος Ζίτσας  με αφορμή την προθεσμία που έχει δώσει το Υπουργείο Οικονομικών  στους Δήμους της χώρας  να καταθέσουν αιτιολογημένες γνωμοδοτήσεις –προτάσεις για επανακαθορισμό των αντικειμενικών τιμών ζώνης των ακινήτων στην περιοχή τους .

Αναρτήθηκε στις 20 Ιανουάριος 2023 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

7,98° Υγρασία: 100% Άνεμος: 0 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα