Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες διαμόρφωσης της κεντρικής πλατείας του Δήμου Ζίτσας στην Ελεούσα

«Δεν είμαστε ούτε συνήγοροι, ούτε κατήγοροι των αποφάσεων της Περιφερειακής Αρχής. Λειτουργούμε αυτόνομα με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών», απάντησε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος στην κριτική που δέχτηκε από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βασίλη Γαρδίκο, ότι δεν έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη σύμφωνα με την οποία καταργήθηκε η απόφαση του 2006 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων περί απαγόρευσης νέων ή επέκτασης νόμιμα υφιστάμενων πτηνοτροφικών εγκατασ...

Αναρτήθηκε στις 23 Σεπτέμβριος 2015 Περισσότερα »
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος ΖΙΤΣΑΣ και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου ΖΙΤΣΑΣ έως τον Φεβρουάριο 2016 στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.  Οι αιτήσεις ξεκινάνε από Τετάρτη 23/09/2015 έως 31/12/2015 και κατατίθενται στο δημαρχείο Ζίτσας  και στ...

Αναρτήθηκε στις 22 Σεπτέμβριος 2015 Περισσότερα »
Πρεμιέρα χωρίς προβλήματα για τα σχολεία του Δήμου Ζίτσας

Στις τελετές αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά παρέστησαν το πρωί της Παρασκευής (11/9/2015) ο Δήμαρχος Ζίτσας, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι ευχήθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Αναρτήθηκε στις 11 Σεπτέμβριος 2015 Περισσότερα »
Στο τελικό στάδιο οι εργασίες στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας για τη νέα σχολική χρονιά

Στην «τελική ευθεία» βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στα σχολικά κτίρια του Δήμου Ζίτσας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Τα συνεργεία του Δήμου με εργάτες γενικών καθηκόντων και ελαιοχρωματιστές, που συγκροτήθηκαν μετά την πρόσληψή τους μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, υπό την επίβλεψη των προέδρων των σχολικών επιτροπών Α/βθμιας και Β/βθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Περικλή Γρίβα και Φώτη Ράρρα αντίστοιχα, δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα,  με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού στις 11 Σεπτεμβρίου.

Αναρτήθηκε στις 02 Σεπτέμβριος 2015 Περισσότερα »
Μαγευτική βραδιά με τους "Έμμελον" στον αρχαιολογικό χώρο Μ. Γαρδικίου του Δήμου Ζίτσας υπό το φως του φεγγαριού

Είχε πανσέληνο το βράδυ του Σαββάτου (29/8/2015) και ήταν ωραία στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης Μ. Γαρδικίου, στο λόφο "Καστρί" του Δήμου Ζίτσας. Αιτία, η μουσική παράσταση που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων σε επιλεγμένους  αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία όλης της χώρας για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Αναρτήθηκε στις 31 Αύγουστος 2015 Περισσότερα »
Στο φως του φεγγαριού με τους "Έμμελον" στον αρχαιολογικό χώρο Μ. Γαρδικίου του Δήμου Ζίτσας

«Όλοι όσοι θέλετε να περάσετε μια μαγευτική βραδιά στο φως του φεγγαριού υπό τους ήχους  έντεχνης ελληνικής μουσικής, δεν έχετε παρά το βράδυ του Σαββάτου (29/8/2015) να ανηφορίσετε στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης Μ. Γαρδικίου, στο λόφο "Καστρί"», με τα λόγια αυτά ο αντιδήμαρχος πολιτισμού- αθλητισμού του Δήμου Ζίτσας Στέφανος Μιχάλης, απήυθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις που οργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων σε επιλεγμένους  αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία όλης της χώρας για την Αυγ...

Αναρτήθηκε στις 27 Αύγουστος 2015 Περισσότερα »
Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ζίτσας στους επιτυχόντες στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

Το σερί των επιτυχιών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίστηκε και τη φετινή χρονιά για τα δύο Λύκεια του Δήμου Ζίτσας καθώς  μεγάλος αριθμός μαθητών τους από όλες τις κατευθύνσεις κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μάλιστα με υψηλές  βαθμολογίες. Στο Γενικό Λύκειο Ελεούσας τα χαμόγελα και η περηφάνια ήταν διάχυτα μετά την ανακοίνωση των βάσεων καθώς οι επιτυχίες των μαθητών του υπερβαίνουν κατά 10% και πλέον το ποσοστό εισαγωγής σε πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε ο Δ/ντης του σχολ...

Αναρτήθηκε στις 27 Αύγουστος 2015 Περισσότερα »
ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΖΙΤΣΑΣ: Ένα πετυχημένο τριήμερο εκδηλώσεων με επίκεντρο την αμπελουργική ζώνη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Ζίτσα από την Παρασκευή έως και την Κυριακή (21-23/8/2015), στο πλαίσιο της «Γιορτής κρασιού».  Αμπελουργοί, οινοποιοί, επιστημονικοί φορείς και δεκάδες κόσμου «αγκάλιασαν» την προσπάθεια που κατέβαλε φέτος ο Δήμος Ζίτσας να εμπλουτίσει την καθιερωμένη «Γιορτή κρασιού» με εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη και προβολή της αμπελουργικής ζώνης.

Αναρτήθηκε στις 24 Αύγουστος 2015 Περισσότερα »
Εκδήλωση μνήμης στην Ελεούσα για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Τη μνήμη των έξι νεαρών ανδρών που τον Αύγουστο του 1944 εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στα «Αμπέλια» Ελεούσας, τίμησαν με εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Ζίτσας και η Δημοτική Κοινότητα Ελεούσας, το πρωί της Κυριακής (23/8/2015).

Αναρτήθηκε στις 24 Αύγουστος 2015 Περισσότερα »
Διανομή φρούτων σε οικονομικά αδύναμους δημότες του Δήμου Ζίτσας

Τρεις (3) τόνους ροδάκινα διανέμει ο Δήμος Ζίτσας σε οικονομικά αδύναμους δημότες του. Η διανομή ξεκινά από το πρωί της Παρασκευής (21/8/2015) με τη συνδρομή των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων στους 550 και πλέον δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου και τα 250 μέλη του Προγράμματος Επισιτιστικής  και Βασικής Υλικής Συνδρομής το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 26 Αυγούστου.

Αναρτήθηκε στις 20 Αύγουστος 2015 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

16,98° Υγρασία: 51% Άνεμος: 0,51 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα