Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζίτσας

Με παρέλαση καρναβαλιστών, αποκριάτικα δρώμενα και τις καθιερωμένες «Τζαμάλες» θα διασκεδάσουν τις φετινές  Απόκριες όσοι την Κυριακή της Τυρινής (26/02/2023) βρεθούν στο Δήμο Ζίτσας.

Αναρτήθηκε στις 23 Φεβρουάριος 2023 Περισσότερα »
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το θάνατο του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ζίτσας, στο θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, διέκοψε την τακτική του συνεδρίαση  το απόγευμα της Παρασκευής (17/02/2023),  τηρώντας ενός λεπτού σιγή, ως ελάχιστο  φόρο τιμής στον εκλιπόντα και ακολούθως αποφάσισε ομόφωνα:

Αναρτήθηκε στις 17 Φεβρουάριος 2023 Περισσότερα »
Ημερίδα ενημέρωσης-διαβούλευσης για το σχεδιασμό του προγράμματος “Leader” στο Δήμο Ζίτσας

Το ενδιαφέρον δεκάδων επαγγελματιών, εκπροσώπων φορέων και αιρετών προσέλκυσε η ημερίδα ενημέρωσης – διαβούλευσης για το σχεδιασμό του νέου τοπικού προγράμματος “Leader”   που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (13-02-2023) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας, στην Ελεούσα.

Αναρτήθηκε στις 14 Φεβρουάριος 2023 Περισσότερα »
Ενημερωτική ημερίδα για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις προστατευόμενες περιοχές "Natura 2000" της λίμνης Παμβώτιδας ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας

  Τη διοργάνωση ανοιχτής ενημερωτικής ημερίδας στην Ελεούσα με αντικείμενο την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις προστατευόμενες περιοχές  "Natura 2000" της λίμνης Παμβώτιδας στις οποίες περιλαμβάνονται και περιοχές του Δήμου Ζίτσας  ζητά ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, με επιστολή του προς τις εταιρείες – αναδόχους της σύνταξης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (Ε.Μ.Π.) προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι φορείς και πολίτες για τις αλλαγές που επιφέρουν σε σημαντικές παραγωγικές δραστηριότητες.

Αναρτήθηκε στις 06 Φεβρουάριος 2023 Περισσότερα »
Αισθητήρες μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση στον οικιστικό ιστό του Δήμου Ζίτσας

Η διαχείριση περιβαλλοντικών ζητημάτων, λαμβάνοντας υπόψη μόνο επιστημονικά δεδομένα και μετρήσεις αποτελεί κυρίαρχη  προϋπόθεση για τη Δημοτική Αρχή Ζίτσας. Αυτό αποδεικνύει έμπρακτα και η πρόσφατη βράβευση του Δήμου Ζίτσας στα Best City Awards, τα μοναδικά βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις ελληνικές πόλεις, όπου ο Δήμος απέσπασε χρυσό βραβείο για την εγκατάσταση αισθητήρων μέτρησης αέριας ρύπανσης.

Αναρτήθηκε στις 23 Ιανουάριος 2023 Περισσότερα »
Στην « Πίτα του Ηπειρώτη» ο Δήμος Ζίτσας

Στην κορυφαία εκδήλωση των απόδημων Ηπειρωτών, την « Πίτα του Ηπειρώτη» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής  (22/01/2023) έδωσε το «παρών» ο Δήμος Ζίτσας. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.), σε μια εκδήλωση όπου έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1500 χορευτές και μουσικοί παρευρέθηκαν  ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Λιάκος και οι Πρόεδροι των Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλκιβιάδης Βότσικας, και του Ν.Π.Δ.Δ. Περικλής Γρίβας.

Αναρτήθηκε στις 23 Ιανουάριος 2023 Περισσότερα »
Δήμος Ζίτσας: Να μειωθούν κατά 30% οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Γενναία μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων διεκδικεί εκ νέου ο Δήμος Ζίτσας  με αφορμή την προθεσμία που έχει δώσει το Υπουργείο Οικονομικών  στους Δήμους της χώρας  να καταθέσουν αιτιολογημένες γνωμοδοτήσεις –προτάσεις για επανακαθορισμό των αντικειμενικών τιμών ζώνης των ακινήτων στην περιοχή τους .

Αναρτήθηκε στις 20 Ιανουάριος 2023 Περισσότερα »
Υπερσύγχρονο καλαθοφόρο όχημα απέκτησε ο Δήμος Ζίτσας

Με ένα υπερσύγχρονο καλαθοφόρο όχημα, αξίας 217.000 ευρώ, ενισχύει τον στόλο των μηχανημάτων του, ο Δήμος Ζίτσας. Πρόκειται για  όχημα βαρέως τύπου το οποίο συμβάλει στον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση  της λειτουργίας της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα συνθήκες ασφάλειας για τους εργαζόμενους καθώς διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα χειρισμού και αντιηλεκτροπληξιακό καλάθι.

Αναρτήθηκε στις 13 Ιανουάριος 2023 Περισσότερα »
Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την Αγιοποίηση του Πατριάρχη Ιερεμία Α΄

Με αφορμή την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου  να ανακηρύξει Άγιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιερεμία Α΄ ο οποίος καταγόταν από τη Ζίτσα, ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος απέστειλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο την ακόλουθη ευχαριστήρια επιστολή: «Παναγιώτατε, Πατέρα και Δέσποτα, Οικουμενικέ Πατριάρχα, κ. κ. Βαρθολομαίε, Με την παρούσα επιστολή απευθύνω σε Εσάς και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου τις θερμές μου ευχαριστίες 

Αναρτήθηκε στις 11 Ιανουάριος 2023 Περισσότερα »
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων φέτος στο δήμο Ζίτσας με ισχυρή εκπροσώπηση του ελληνικού κοινοβουλίου

Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στο Δήμο Ζίτσας. Ο αγιασμός των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο γεφύρι της Βροσίνας, στο Ζαλογγίτικο ποταμό, έγινε παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γεώργιου Αμυρά, του Βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην Υπουργού Σταύρου Καλογιάννη, του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου, των Αντιδημάρχων Χριστίνας Παπαδημητρίου και Γιώργου Ράδου, 

Αναρτήθηκε στις 06 Ιανουάριος 2023 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

14,98° Υγρασία: 100% Άνεμος: 1,03 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα